top of page

Abien kevään tervehdys!


teksti: Aino-Elina Inkinen


Abien viimeinen vuosi Kuninkaantien lukiossa on ollut tänä vuonna hyvin erilainen verrattuna aiempiin vuosiin. Etäopiskelu, erilaisten tapahtumien ja perinteiden peruuntuminen on tuottanut monelle meistä pettymyksiä. Tässä lyhyesti abien viimeisiä fiiliksiä lakitusten ja hyvästien lähestyessä.


Koulun vanhimpina opiskelijoina, meille abeille kuuluu paljon erilaisia perinteitä. Näitä ovat Kunkussa olleet mm. penkkarit, abishow, opet vastaan abit salibandyottelu sekä abiristeily. Katkerina jouduimme luopumaan kokonaan näistä. Meitä myös koetteli, niin kuin muitakin kunkkulaisia, raskas etäopiskelu. Etäopiskelu toi haasteita abien syksyn ja kevään kirjoitusten lukemiseen. Etäopiskelu oli stressaavaa ja haastavaa monelle meistä etenkin, kun emme päässeet näkemään toisiamme. Harvemmin kuulee abin tätä sanovan, mutta meillä oli todella ikävä kouluun. Tuleville ja nykyisille kunkkulaisille abina toivon, että pääsette juhlimaan tulevina vuosina Kunkun perinteitä ja pääsette viemään kunkkuhenkeä eteenpäin.


Etäopiskelusta ja suurista pettymyksistä huolimatta olemme selvinneet jo tänne asti. Stressin ja uurastuksen keskellä selvisimme ylioppilaskirjoituksista, mistä jokainen abi voi olla ylpeä! Onnittelut kaikille abeille kovista tuloksista ja läpi pääsemisestä. Moni meistä vielä lukee pääsykokeita varten, joten voimia ja tsemppiä viimeiseen rutistukseen. Pian kuitenkin voidaan ottaa jo rennosti ja nauttia saavutuksista! Tiedän, että lakitus ja hyvästien sanominen lähestyy ja fiilikset ovat ristiriitaiset; ihanaa päästä ylioppilaaksi ja aherrus on ohi, mutta abivuosi tuntui menevän hujauksessa eikä siitä jäänyt oikein mitään mieleen. Itse ainakin eniten jään kaipaamaan abivuodesta vuosikurssilaisia, kavereita ja opettajia, joita emme päässeet kunnolla näkemään.


Nähdään abit lakituksissa ja onnittelut vielä kaikille kevään ylioppilaille ja voimia syksyyn niille, jotka jatkavat opiskelua vielä Kunkussa!


97 views0 comments

Recent Posts

See All

Sosiaalinen media tuo yhteen nuoria lukijoita

Netti yhdistää nuoria ympäri maailmaa toimien merkittävänä kohtaamispaikkana. Sosiaalisen median eri alustoilla, kuten Instagramissa, TikTokissa ja Youtubessa, toimii kirjayhteisöjä, joissa nuoret vo

bottom of page