top of page

Berliinin matka: perjantai 11.10.

Aamulla kävimme entisen Itä-Berliinin alueella kaupunkikierroksella Prenzlauer Bergissä, jossa opas kertoi meille alueen elämästä Berliinin kahtiajaon aikana. Kierroksella kävelimme korttelissa ja saimme kuulla muun muassa talojen alkuperäisestä ulkoasusta sekä muurin läheisyydessä elävien ihmisten varovaisuudesta. Kaduilla ei liikuttu turhaan, eikä muurin lähelle saanut mennä ilman lupaa. Ruokaostoksilla ja tavaroita hankkiessa ongelma ei ollut raha tai aika, vaan kaupoissa ei yksinkertaisesti ollut tarpeeksi tavaraa kaikille.


Kierroksen jälkeen kävimme syömässä tyypillistä saksalaista ruokaa, eli dönereitä. Döner on pitaleipää muistuttava leipä, johon saa valita täytteitä makunsa mukaan, vaihtoehtoina mm. kebab, halloumi ja falafel sekä erilaisia kastikkeita ja salaattia.



Ruokailun jälkeen saksalainen apuopettaja Rike järjesti meille kaupunkisuunnistusta. Liikuimme kolmen hengen ryhmissä ja etenimme ohjeiden mukaan eri pisteille.


Ensimmäiseksi tehtävänä oli suunnistaa Mauerparkiin ja kuvata siellä saksaksi mainosvideo paperipussista löytyvästä saksalaisesta tuotteesta. Tuotteita olivat esimerkiksi Kinder-muna, Club-Mate -virvoitusjuoma ja Fisherman’s friend -pastillit. Videoista tuli oikein hauskoja ja lopuksi äänestettiin voittaja, joka oli Fisherman’s friend -video. Videoiden kuvaamisen jälkeen piti suunnistaa postitoimistoon, jossa piti kirjoittaa kortti Suomeen ja postittaa se. Moni kirjoitti äidilleen ja osa ystävilleen. Postilta piti suunnistaa eräälle sillalle, joka olikin lähellä lopullista tapaamispaikkaamme, jossa kävimme läpi rastit ja laskimme pisteet. Ohjelman jälkeen palasimme hotellille hakemaan laukkuja ja sen jälkeen suuntasimmekin jo lentokentälle ja kotia kohti syysloman viettoon.


Matka oli todella onnistunut ja neljän päivän aikana ehdimme nähdä paljon Berliiniä. Suosittelemme lähtemään mukaan kielten opintomatkoille! Ne ovat hyvä keino harjoitella kielen käyttöä aidossa ympäristössä ja samalla nähdä maailmaa.


37 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page