top of page

Lähialueen sushiravintolat - TOP 5!

Alun perin Kaakkois-Aasiasta peräisin oleva ruokalaji, riisistä, merilevästä ja merenelävistä koostuvat sushit ovat viime vuosikymmenen aikana saavuttaneet suuren suosion länsimaissa. Myös suomalaisten keskuudessa trendiruoaksi noussut sushi on löytänyt paikkansa arkiruoan joukossa. Sushi on tullut jäädäkseen. Kuitenkin näin opiskelijan näkökulmasta käsintehty sushi ylittää usein päivittäisen ruokabudjetin. Tämä huomioiden päätimme tutkia ja vertailla sushitarjontaa Kunkun lähettyvillä. Arvostelukriteerimme olivat viihtyvyys, paikan etäisyys koululta, valikoiman laajuus ja hinta-laatusuhde. Tarkastelimme ravintoloiden toimintaa myös koronaviruksen näkökulmasta. Toivottavasti postauksesta on hyötyä muillekin sushin ystäville!




5. Jufu Entresse




viihtyvyys:


sijainti:



valikoima:



hinta-laatusuhde:





Entressen Jufu -ravintola tarjoaa kävijälle aasialaisia ruokia vetonaulanaan sushibaari. Jufu sijaitsee vain 10 minuutin kävelymatkan päästä koulultamme Entressen kauppakeskuksen kupeessa. Ravintolassa ei ole opiskelijaetuja, mutta luonasbuffet on erittäin suosittu opiskelijoiden keskuudessa varsinkin hyppytunneilla. Luonasbuffet maksaa melko edullisesti 11,20€ ja sitä tarjoillaan arkisin kello 10:30-18:00.


Valikoima on valitettavasti suppea sekä ruuan laatu ja saatavuus vaihtelevat päivittäin. Viihtyvyydeltään kuitenkin Jufu on erittäin tunnelmallinen ja pehmeissä tuoleissa viihtyy pidemmänkin aikaa. Työntekijät ovat erittäin ystävällisiä, mutta buffetin voisi täyttää useammin.


Korona näkyy pääasiassa Jufussa vain Muista pestä kädet -kylttien käyttämisenä, lisäksi osa työntekijöistä käyttää maskia. Ravintolassa istumapaikkoihin ei ole tehty muutoksia. Take away -mahdollisuus on, mutta hinta on suolaiset 1€/kpl. Jufun vahvuutena on verrattuna muihin vertailussa oleviin sushibaareihin erinomainen sijainti sekä itäimainen musiikki!







4. Luckiefun’s Leppävaara





viihtyvyys:



sijainti:



valikoima:



hinta-laatusuhde:




Luckiefun’s -ravintola sijaitsee Leppävaarassa vastapäätä kauppakeskus Selloa. Ravintola on sisustettu viihtyisäksi puupintojen ja taulujen avulla. Tarjolla on monipuolisesti erilaisia susheja, lämpimiä ruokia ja jälkiruokia. Tarjolla on myös kasvissusheja! Ravintolalla on käytössä myös Luckiefun-mobiilisovellus, jonka avulla voi ansaita ilmaisia aterioita.


Koululta sijainti on hyvä, matkaan kuluu julkisilla puoli tuntia ja omalla autolla vartti. Hinnastot ja aukioloajatkin ovat opiskelijaystävällisiä. Arkisin kello 11:30-17:00 tarjoiltava lounasbuffet maksaa 12,90€ ja muulloin ruokailemaan pääsee hintaan 15,90€. Mukaan otetut sushit maksavat euron kappale.


Korona on huomioitu kekseliäästi. Jokainen ruokailija saa oman listan, johon voi itse täyttää haluamansa määrän eri susheja ja muita ruokia. Tilaaminen on hauskaa ja sushit tulevat tuoreina suoraan keittiöstä. Kun tilaussysteemi ei ole käytössä, sushit seisovat linjastolla useita tunteja, jolloin niiden laatu kärsii. Tästä miinusta ravintolalle.





3. Entressen S-Market Sushibar Itsudemo



viihtyvyys:




sijainti:




valikoima:




hinta-laatusuhde:




Itsudemolla on Entressen S-marketin sisällä oma sushibuffet, josta asiakkaat voivat kauppaostoksien yhteydessä napata mukaansa tuoreita susheja. Paikalla on aina yksi tai kaksi työntekijää valmistamassa uusia susheja tarjottaviksi. Valikoima on hieman pienempi kuin Itsudemon ravintoloissa, mutta valinnanvaraa silti riittää.


Sushit voi joko pakata isoon, keskikokoiseen tai pieneen rasiaan, johon saa laittaa tietyn määrän susheja, minkä jälkeen sitten rasia punnitaan vaa’alla. Esimerkiksi keskikokoiseen rasiaan mahtuu 15-25 sushia. Kilohinta on Itsudemossa 21,99 €/kg. Matkaan mukaan saa myös soijakastikkeen ja puikot ilmaiseksi.


Jos hypäreillä ei ole aikaa jäädä syömään paikan päälle, suosittelemme ottamaan sushit kaupasta mukaan ja syömään ne sitten koululla. Näin myös koronan näkökulmasta take away -mahdollisuuteen kannattaa tarttua!






2. Itsudemo Nihtisilta




viihtyvyys:



sijainti:



valikoima:



hinta-laatusuhde:




Nihtisillan entiseltä ABC:ltä löytyy nykyään Taco Bellin ja Burger Kingin lisäksi Itsudemo Sushibar. Astuessaan rakennukseen sisään päästään suoraan Itsudemon tiloihin. Ravintola on sisustettu kauniisti ja on ylipäätään hyvin esteettinen ja valoisa, kuitenkin tilat ovat hyvin avoimet, minkä takia tunnelmallisuus ja oma rauha puuttuu.


Itsudemosta löytyy monipuolinen valikoima erilaisia susheja (lähes 30), lämmintä itämaista ruokaa sekä laaja jälkiruokavalikoima. Take away -mahdollisuus on sekä tilaaminen netistä onnistuu nykyään myös! Netistä tilaamalla sushit ovat valmiita kuitenkin vasta kolmen tunnin kuluttua tilaamisesta. Kappalehinta on vain noin 0,70-0,80€! Lounasbuffet on klo 10.30-16.30 ja maksaa 13,90€.


Työntekijät ovat erittäin ystävällisiä ja auttavaisia, etenkin take awayn tarkistamisessa he laskevat sushit tarkasti, jotta saat varmasti kaikki sushit, joista olet maksanut. Työntekijöistä kuitenkaa kaikki eivät välttämättä puhu suomea, mutta englannilla pärjää hyvin! Siisteydestä pidetään hyvää huolta sekä tarjoilut täytetään nopeasti.


Sijainniltaan Itsudemo ei ole ideaali Kunkun opiskelijoille. Koululta matkaa julkisilla noin 40 minuttia. Autolla perille pääsee kuitenkin vain kymmenessä minuutissa. Jos haluaa ottaa Itsudemosta take away -annoksen, suosittelemme mieluummin Entressen S-marketin tarjoilua kuin Nihtisillan. Entressessä Itsudemon sushit ovat isompia kuin Nihtisillan, joten take away -mahdollisuus ei ole niin kannattava Nihtisillassa.


Koronaa ei ole kauheasti huomioitu muuten kuin take away -mahdollisuudella, sillä työntekijät eivät käytä kasvomaskeja eikä turvavälejä ole huomioutu pöytien turvaväleissä. Itsudemon vahvuus ovat monipuolinen valikoima ja mukavat työntekijät!









1. Fuku Sello




viihtyvyys:



sijainti:



valikoima:



hinta-laatusuhde:





Kauppakeskus Sellon toritasolla sijaitsee Fuku Supreme -ketjun sushiravintola. Sisustukseltaan ravintola on buffetravintolaksi erittäin elegantti ja tyylikäs. Palvelu on erinomaista. Tarjoilijat ovat ystävällisiä ja täyttävät tyhjentyvät vesikannut salamannopeasti. Fuku-ravintola sijoittuu arvostelumme kärkeen laajan ja laadukkaan valikoiman, osaavan henkilökunnan ja tyylikkäiden tilojen ansiosta.


Ravintolan laatu näkyy myös hinnastossa, sillä Fuku on muita vertailemiamme ravintoloita hieman kalliimpi. Lounasbuffet on tarjolla arkisin klo 11-15 hintaan 14,50€. Kello 17 jälkeen ruokailla saa hintaan 22,50€ ja viikonloppuisin 19,50€. Aukioloajat eivät erityisemmin suosi lukiolaisia, mutta esimerkiksi koeviikolla Fuku on loistava valinta. Koululta Selloon pääsee helposti junalla tai bussilla. Matkaan aikaa kuluu julkisilla noin 30 minuuttia, omalla autolla perille pääsee vartissa.


Korona on huomioito Fukussa asianmukaisesti. Työntekijät käyttävät maskeja ja käsidesiä on hyvin saatavilla. Take away on myös mahdollista ja susheja voi tilata Foodoran tai Woltin kautta.



Yhteenveto:


Arvioimiemme sushibaarien valikoimat vaihtelevat kellonaikojen ja viikonpäivien mukaan. Lounas- ja illallisaikoina buffetit ovat ruuhkaisimmillaan ja viikonloppuisin on paras valikoima. Sushibaarit eivät ole opiskelijan näkökulmasta kaikista edullisin vaihtoehto, mutta kiireisen kouluarjen keskellä omaksi suosikiksi on noussut S-Market uusi take away -mahdollisuus. Jos haluaa istahtaa pidemmäksi aikaa perheen tai kavereiden kanssa nauttimaan aasialaisesta ruoasta, suosittelemme arkisin Fukua ja viikonloppuisin Itsudemoa. Tärkeänä maininta haluamme muistuttaa, että jokainen sushibaari tekee yhteistyötä Woltin ja Foodoran kanssa, jotka kuljettavat tilauksia kotiovelle! Kalliimman sushin ystäville löytyy koulun läheltä muitakin ravintoloita, esimerkiksi Maka Sushi Kauniaisissa, Hanko Sushi Sellossa ja hieman kauempaa Tokio55 Töölössä.




74 views0 comments

Recent Posts

See All

Sosiaalinen media tuo yhteen nuoria lukijoita

Netti yhdistää nuoria ympäri maailmaa toimien merkittävänä kohtaamispaikkana. Sosiaalisen median eri alustoilla, kuten Instagramissa, TikTokissa ja Youtubessa, toimii kirjayhteisöjä, joissa nuoret vo

bottom of page