top of page

Näytelmä yhdistää kunkkulaisia

Keskiviikkona 11.12 Drama Work Shop -kurssilaiset esittivät koko lukiolle valmistelemansa näytelmän. Näytelmä esitettiin kokonaan englannin kielellä.

Näytelmän ohjasi lukiomme ensimmäistä vuosikurssia käyvä Linnea. Kurssin opettajana toimi Tom Tallgren, joka myös valitsi näytelmän aiheen, joka on peräisin amerikkalaisen kirjailijan ideasta. Näyttelijät olivat kaikilta vuosikursseilta. Eniten mukana oli ykkösiä.

Ghosts in the machine -näytelmä kertoo kahdeksasta opiskelijasta, jotka alkavat saamaan outoja viestejä puhelimiinsa. Ennestään toisilleen tuntemattomat opiskelijat eivät tiedä viestien alkuperää ja juttu vaikuttaa oudolta. Kaikkien ihmetellessä mysteeriä oppilaat yhdistävät voimansa ja alkavat selvittää, mistä oikein on kyse.



Roolit valittiin itse. Opiskelijat lukivat tekstin kurssin alussa läpi ilman, että hahmot olisi päätetty. Seuraavalla kerralla kurssilaiset miettivät yhdessä, kuka näyttelee kenenkin roolin ja kuka sopii mihinkin rooliin parhaiten. Linnean mukaan roolien jaossa ei esiintynyt kilpailua, vaan jako sujui helposti.



Näytelmässä jokaisella hahmolla oli oma, uniikki persoonansa ja hahmot olivat todella erilaisia keskenään. Osa hahmoista erottui joukosta näkyvällä persoonallaan ja värikkäällä pukeutumisella, osa hahmoista taas sulautui joukkoon hiljaisemmalla persoonalla. Jokainen suoriutui roolistaan oikein hyvin.



Näytelmän lavastus oli yksinkertainen. Auditorion eteen oli asetettu kahdeksan tuolia ja lamppua, jotka olivat tärkeä osa näytelmän kulkua ja toivat lisää mielenkiintoa. Aina näyttelijän puhuessa hän sytytti oman lamppunsa.


Näytelmässä kaikki tapahtumapaikat, bussi, luokka, ruokala ja lokerot, oli sijoitettu lavan eteen ja erotettu toisistaan nimikylteillä. Näytelmästä teki nykyaikaisen tekstiviestit, jotka näkyivät valkokankaalla heijastuksena auditorion edessä. Viestit oli sijoitettu valkokankaalle niin, että näytti siltä, kuin näyttelijät lähettäisivät viestejä reaaliajassa.

Näytelmä alkoi mystisesti dramaattisella musiikilla, jonka aikana näyttelijät juoksivat lavalle omille paikoilleen. Näytelmä alkoi nopeasti, kun kaikki lamput syttyivät ja näyttelijät alkoivat puhumaan kovaan ääneen yhtä aikaa. Se herätti katsojan kiinnostuksen välittömästi.



Juoneen oli aluksi vaikeaa päästä mukaan, kun ei tiennyt, mistä näytelmä kertoo. Kun meno lavalla rauhoittui, pääsi juoneen heti kiinni ja näytelmää oli helppo seurata.

Näytelmä oli todella ammattimaisesti tehty ja kieli oli helppoa ja puhuminen helposti ymmärrettävää, joten näytelmää oli mukavaa seurata.



Näytelmä oli ihana kokemus ja sitä tehdessä tutustui uusiin ihmisiin. “Parasta näytelmän tekemisessä oli, kun harjoitusten ulkopuolella käytiin syömässä porukalla”, kertoo Linnea.

80 views0 comments

Recent Posts

See All

Sosiaalinen media tuo yhteen nuoria lukijoita

Netti yhdistää nuoria ympäri maailmaa toimien merkittävänä kohtaamispaikkana. Sosiaalisen median eri alustoilla, kuten Instagramissa, TikTokissa ja Youtubessa, toimii kirjayhteisöjä, joissa nuoret vo

bottom of page